Подписката на опозицията за уволнението на кабинета ще бъде внесена следващата седмица в прокуратурата с искане да се провери дали не е фалшифицирана, каза премиерът. Той отново повтори, че в подписката имало доста имена, които се повтарят, имало и различни имена, които са изписани с еднакви почерци и подписите били еднакви. Това заяви в Пловедив премиерът Сергей Станишев.
Ще помоля да бъде взета и предадена, за да може максимално бързо да се изясни да се разбере как е било манипулирано българското общество и как политиците от ГЕРБ, ДСБ и СДС се занимават с фалшификации и политически измами, уточни Станишев.  
Заместник-председателите на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) се назначават и уволняват от Министерски съвет, а решението за освобождаването на Иван Драшков е взето с пълно единодушие от МС. Това заяви премиерът, помолен да коментира изявление на лидера на ДПС Ахмед Доган, че освобождаването на Драшков е гаф. Станишев отказа да коментира думите на Доган, както и искането му в понеделник да се свика Съвета на тройната коалиция. Премиерът изрази съмнение, че думите на лидера на ДПС се предават правилно и коректно. 
Министър-председателят участва в Пловдив във втората международна среща “Възрастните хора – живот с бъдеще”, а по-късно се срещна с кмета Славчо Атанасов. Една от темите, които Станишев и пловдивският кмет са обсъждали, е строителството на завода за изгаряне на твърди битови отпадъци в Шишманци. Станишев съобщи, че е помолил екоминистъра Джевдет Чакъров да го информира за фазата на строителството, както и необходимите средства за довършването му. Съоръжението е важно за Пловдив и за решаването на други потенциално важни въпроси, каза премиерът, но не пожела да конкретизира дали става въпрос, че в завода ще се изгарят софийските бали с боклук. Общинските съветници от БСП трябва да носят отговорността, с която са ги натоварили избирателите и, ако има добри идеи за подобряване на инфраструктурата, околната среда, реда и сигурността, да ги обсъдят с другите общински съветници и да ги решават в диалог с кмета, каза премиерът.  /Димана Тодорова, БЛИЦ