Мое задължение е да направя всичко възможно, за да стана отново премиер на страната, това е отговорност за мен и не защото е много приятно, тъй като всички очаквания са насочени към премиера, това е тежка работа, но съм благодарен на съдбата, защото имах възможността да правя неща, които да помогнат на много хора в България. Това каза пред Дарик радио премиерът Сергей Станишев.
"Не си правя илюзиите, че сме направили всичко, което се очаква, че сме го направили по най-добрия начин. Убеден съм, че посоката, по която вървим е правилна. Трябва да ускорим темповете на промените и реформите. Най-важното в следващия мандат е да не се допусне кризата до помете всичко”, изтъкна премиерът. 

БСП трябва да си свърши своята работа и да постигне максимален резултат за себе си на изборите, което е важно за страната, защото като гледам какво се задава, а и липсата на конкретни политика как да се борим с кризата и как да се управлява по време на криза от страна на основния ни претендент ГЕРБ, ми настръхва косата, защото може да влезем в каши, които лесно се вършат, но трудно се поправят, смята Станишев. 
Според него е отговорност, а не самоцел БСП да бъдат първа политическа сила и да постигне мнозинство в следващия парламент. "Следващият мандат ще бъде труден в условията на световна криза, защото трябва да опазим България, нашия кораб, нашата лодка, да я преведем през тези бурни води по най-стабилен начин. В условия на световна криза с безпрецедента дълбочина, трябва много голяма национална мобилизация, всякакви партийни игрички са недопустими", подчерта още министър-председателят. /БЛИЦ