Коалиция за предстоящите парламентарни избори между ГЕРБ и Иван Костов е абсолютно реалистична, каза премиерът Сергей Станишев на среща на градския съвет на БСП със симпатизанти. Едно евентуално тяхно управление би довело до авторитарен режим на квадрат, каза още министър-председателят и лидер на червените.
Според Станишев България е станала по-добро място за живеене и отново даде заявка за още един мандат в управлението. „Не може да допуснем страната ни да остане в ръцете на партия, която няма идеология и капацитет”, коментира премиерът.

Той призна, че тези избори може би ще бъдат най-трудните и определи политическите си опоненти като безскрупулни, арогантни и агресивни.

„БСП излиза от този мандат с много по-малко загуби на електорат, отколкото които и да било преди това”, каза още Станишев. Според него столицата никога не е била в такова състояние, както сега. По думите му, заради всички проблеми в София, хората са загубили доверие в кмета Бойко Борисов и това ще помогне на левицата да вземе нови позиции сред столичани.
Сергей Станишев каза още, че тече кампания срещу министрите в кабинета, но правителството работело като машина.
По време на срещата беше представен новият сайт на БСП-София и вестник „Червена точка”, който ще бъде издаван от столичната организация на социалистите.  /Дарик радио