"Наритаха го! Безмилостно. Кирил Петков отказа на Христо Иванов предизборна коалиция. Натиреният от “Да, България” с един презрителен имейл, тъпкано си го върна на някогашния му партиен палач", пише журналистката Соня Колтуклиева в социалната мрежа "Фейсбук".

ПП отказа на ДБ. Умря последната надежда на разградската десница за реанимация.

Тъжен и унил, Христо Иванов прави жалки опити, по безкритичните телевизии, да оправдае замесването на “Демократична България” в обща управленска коалиция с Българската социалистическа партия и в най-бързо провалилото се управление в най-новата история на България.

С провиснало лице като на отчаяния Джокер, той каканиже за газа, “разкрива” Газпром като световен жандарм, плаши служебния кабинет… Аха, и се дистанцира от жалкия митинг пред президентството - е, как не, то се видя смачканата Антоанета Цонева с оръфан плакат по мишница… тези не са в състояние да организират дори една опашка за безглутеновите торти на Линда Петкова, която пък си затвори сладкарничката.

Ето какво Христо Иванов скрива, обаче! Задкулисно се правят опити за възкресяване на проекта “Десен алианс”, прокламиран от Иван Костов преди 18 години.

Стари седесари ми разказват, че от “Демократична България” се опитват да агитират структури на коалицията ГЕРБ-СДС в малките градове - примамват ги да се отцепят и да изневерят на Бойко Борисов. Местни, по-известни функционери, са прилъгвани с обещанието за подкрепа на местния вот през есента на 2023 г..

На кои емисари-сепаратисти ще се разчита? На Пламен Юруков - да дръпне хора от СДС, на Цветан Цветанов - да дръпне хора от ГЕРБ.

Положението е критично, “Демократична България” се срива. В изборите за 46-я парламент, коалицията получи 345 331 гласа (12,64%); в изборите за 47-я парламент - 166 968 гласа (6,28%). ПП “Продължаваме промяната, като прахосмукачка засмука половината от електората на Христо Иванов и ген.Атанас Атанасов.

Разговарях със социолози, според които: отливът на избиратели от “Продължаваме промяната” ще се насочи към ГЕРБ и към “Български възход” на Стефан Янев, но десните гласоподаватели няма да се върнат обратно към “Демократична България”.

Голямата битка на предсрочния вот ще бъде между ПП и ГЕРБ, затова жълтопаветниците и градската десница плюс десните от малките градове, ще предпочетат да отидат при по-големия играч.

Както е казал храбрият български народ: “Кой ти извади окото? Брат ми!”

Е, Христо Иванов винаги може да разчита на някой културен проект от Пламен Бобоков, гладен няма да остане.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук