Първо искам да кажа, че доживях, мечтата ми се сбъдна. Румен Радев е президент. Това беше моето желание от първия миг, в който чух името му и в първия ден, в който го видят. Радостта ми е много голяма. Румене дръж се няма страшно, тепърва почват сериозните работи. Това каза великият артист Стефан Данаилов, коментирайки предаването на властта днес.  
Що се отнася до речта на Радев на 19 януари, Данаилов каза следното: „Гледах словото му с голямо удоволствие. Просто мисля, че Румен не знаеше пред какви хора ще говори. Тази банка парламентарна е много опасна, защото хората които слушат не са изпълнени с политическа култура.

„Много съм доволен от речта на президента Радев. Съветвам го да говори и по-малко да чете”, каза Данаилов след края на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на България.
 
„Мисълта му е точна и ясна. Той има достатъчно знания, за да каже хубави неща. Ген. Радев има и много добра интуиция. Смятам, че тя ще му помогне и в бъдещата му работа”, каза още той.
 
Артистът бе категоричен, че Радев ще бъде независим президент. „Няма как да му стъпиш на врата на този човек. Още от самото начало не сме си поставяли такива цели. Нашата председателка каза, че в служебния кабинет няма да има наши представители. Не е търсен и съвет от някой за кандидатите. Аз не мога да ви кажа нито едно име, което ще влезе в кабинета му”, каза той.
 
Данаилов призна, че Радев не му е искал съвет. При това той изрази надежда, че Радев ще си избере добро обкръжение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!