Ще се опитаме да увеличим резултата си от последните местни избори, на които Български демократичен център беше пета политическа сила в страната – това заяви съпредседателят Стефан Кенов, след като партията подаде документи за регистрация в ЦИК.
Ще водим позитивна кампания, а основният ни опонент ще е дивашкият популизъм, който ни залива и отдясно, и отляво – посочи Кенов. - Когато говорим за демографска катастрофа, няма да си пожелаваме да станем девет милиона, а ще настояваме да бъде създадено Министерство по демографските въпроси, което да изготви дългосрочна стратегия за това и да следи за нейното изпълнение.

Когато говорим за образование, няма да се ограничим в заплатите на учителите, а ще помислим и за децата си. Ще поискаме пълна ревизия на учебните планове. Ще настояваме за връщането на Родинознанието в клас и връщането на отпадналите от учебниците части от българската история и литература за сметка на европейската и дори скандинавската, ако щете – поясни Кенов и добави, че от БДЦ не искат българското училище да възпитава емигранти, а достойни българи. - Когато говорим за доходи, ще кажем само едно: Парите трябва да стигнат до хората –  това е което може да вдигне икономиката ни на крака.

Хората се наситиха на зрелища, който им даде хляб, ще управлява дълго – категоричен е съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов.