Откриваме второто заседание за тази седмица. Имаме интензивен график. Понякога, когато се налага ще имаме и три заседания.

Това, което сме започнали продължаваме да работим за обществото и за медиите“. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на старта на извънредното заседание на Министерски съвет.
По-рано от Пресслужбата на МС обявиха, че служебното правителство се събира на извънредно заседаниe в 13:00 часа. Очаква се министрите да вземат решение за подготовка и произвеждане на предсрочните избори, информира БНТ.

Заседанието е на фона на взетото вчера от Централната избирателна комисия решение за броя на секциите в чужбина.

На тези избори те ще бъдат поне 502 в 407 места зад граница. Най-много ще са във Великобритания - 86, Германия - 75, Испания - 58, Турция - 58, САЩ - 45.

Секциите, разбира се, са повече от 35, какъвто лимит имаше за трети страни извън ЕС преди приемането на промените в Изборния кодекс.

Кабинетът вече реши, че план-сметката за вота на 11 юли е над 57 милиона лева.

Очакваме да разберем дали ще бъде дадена повече информация имало ли е, нямало ли е или ще има среща между служебния премиер Стефан Янев и ръководителите на Държавната агенция "Разузнаване", Държавната агенция "Национална сигурност" и Държавната агенция "Технически операции", шефовете на които стана ясно, че са излезли в отпуск.

Пред Българското национално радио служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че той не би могъл да работи с ръководителите на тези структури.

Стана ясно още, че директорът на разузнаването Атанас Атанасов и на контраразузнаването Димитър Георгиев са в неплатен отпуск до 5 и 6 септември, като само ръководителят на техническите операции Цветан Китов се е отзовал на поканата на Стефан Янев за среща в МС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!