Това е явен опит за сплашване, заяви председателят на Консервативно-патриотично движение Станислав Недков-Стъки, предава Глас бг.

Той ще внесе в представителството на Европейската комисия в България декларация с подписите на граждани срещу "репресията" над него, както той я определя, наложена от МВР под ръководството на служебния министър Бойко Рашков.

Той представи и папката, в която са се подписали на 4000 граждани в рамките на два дни.

Станислав Недков е председател на новоучреденото Консервативно-патриотично движение - КПД. Инициативен комитет издигна кандидатурата му за президент. Малко след това последваха репресивните действия срещу него.

"Служител на МВР ми позвъни и ме предупреди, че лично до вътрешния министър Бойко Рашков е пристигнал анонимен мейл, в който се отправят абсурдни обвинения към мен. Образувано било производство, трябва да се явя на разпит.

Приемам това като опит за репресия, след като обявих кандидатурата си за президент и след като заедно с наши съмишленици внесохме до американското посолство писмо срещу Бойко Рашков заради определението му "бивши хора", насочено към негови противните", обясни Станислав Недков.

"Благодаря ви, че сте тук, че се отзовахте на поканата. Защото в днешно време да се отразява Станислав Недков се изисква много кураж. Вие го показвате.

В нашата страна се извършват политически репресии над политически опоненти на Румен Радев. Миналата седмица бе издигната моята кандидатура за президент на България.

И в същия момент, в който обявихме кандидатурата срещу мен започнаха репресии, подпечатани с червен печат от Румен Радев и Бойко Рашков", заяви Стъки.

По думите му обвиненията срещу него са абсурдни и че такъв "червен печат" се удря срещу човек, обявил се за политически опонент на настоящия президент и че това е опит за сплашване и отказването му от участие в президентските избори.

"Няма да се откажа! Тези репресивни действия срещу мен ме мобилизират още повече. Нашият народ е уплашен от ситуацията, в която се намираме. Всеки, който изкаже различно мнение от това на президента Радев, е преследван и мачкан", заяви още Стъки.

Той допълни, че ще посети и американското посолство, където също ще бъде заявена убедеността му, че има саморазправа, реваншизъм, заплахи на политическите опоненти.

Станислав Недков-Стъки заяви, че кандидатурата му по никакъв начин не е повлияна от ГЕРБ или която и да е друга партия.