Никой не ни отговори дали Бойко Рашков е проверяван от КПКОНПИ, аз имам информация, че това е така. Той претърпя най-големия си срам с ареста на Бойко Борисов, а дори не се извини. Рашков щеше да бъде бухалката на КПКОНПИ, както беше такава на изборите. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред Нова Нюз. 

Според нея предложеното за антикорупционен закон е механичен сбор от правни норми, водещи до хаос.

"Властта демонстрира липса на опит и арогантност. Първият български парламент с успешен вот на недоверие. Те бяха нагледен пример за това как не се управлява държава. Кирил Петков обогати забавните предавания с липсата си на езикова култура", заяви тя. 

По думите ѝ танкерите с втечнен газ са "митични" и тя не вярва в съществуването им.

"Не виждаме по-ниска цена на газа и гарантирани доставки, а това ще изправи служебното правителство пред голям проблем. Вероятно ще има икономически и социален колапс. За всичко, което управляващите не мога да свършат, обвиняват ГЕРБ. Има огромна заплаха София да остане без парно", категорична е Атанасова.

Тя съобщи, че преговорите за азерски газ започват с инициатива на президента Георги Първанов и продължени от Борисов.

"Петков няма защо да си приписва заслуги. България все още плаща капацитет на "Газпром", а ние пак получаваме руски газ, но на по-висока цена и чрез посредници. Ако бяхме на власт, нямаше да забавим гръцката връзка. Щяхме да имаме по-сериозен ангажимент към количествата запас в Чирен", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!