"Можеше да има друг бюджет, който да е за цяла година, а не предизборен, и БСП го предложи, но управляващите приеха по-лесния начин", заяви пред БНР Георги Свиленски, заместник-председател на ПГ на "БСП за България" и председател на предизборния щаб на БСП. Според него България не е получила бюджета, който очакват българските граждани.

Той определи приетия Бюджет 2021 като бюджет на разхищението с предизборна цел.

"БСП предложи алтернативен бюджет, който е в помощ на малкия и среден бизнес, в помощ на семейства с деца, в помощ на възрастните", подчерта Свиленски.

По думите му ГЕРБ не са направили нито едно изказване по бюджета при гласуването му в пленарната зала:

"Министрите също мълчаха и не вземаха участие по време на обсъждането. Ние задавахме въпроси, ние предлагахме, но глас в пустиня".

Според него това срива доверието и в парламента, и в управляващите.

Свиленски коментира съобщеното от премиера Бойко Борисов, че Международната рейтингова агенция "Стандарт енд Пуърс" (S&P Global Ratings) потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2':

"Тези агенции потвърждават стабилния кредитен рейтинг на България, но дали потвърждават стабилния кредитен рейтинг на българския гражданин. Всеки един от нас усеща тази стабилност по собствения си джоб".