Ако това са новостите, честно, съветвам ви да не правите партия. Това каза на Асен Василев зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на първото четене на актуализацията на Закона за държавния бюджет за 2021 г., предаде "Фокус".

По думите му не трябва да се повтарят модели, за които депутатите се кълнат от сутрин до вечер, че ще изчегъртат, а да се направи бюджетирането, както е в Закона за публичните финанси.

Според него разходите в актуализацията няма да бъдат изпълнени и това ще наложи преструктуриране на бюджета с постановления на Министерския съвет.

"Това е порочният модел. Вие сега го продължавате този модел и говорите за новости в политиката. Ако това са новостите, честно, съветвам ви да не правите партия. Това беше закачка.

Сутринта трябва да имаме повече чувство за хумор, за да е денят по-лек. Не се притесняваме, че още някой ще дойде на политическия терен. Добре дошъл. Христо се притеснява там, но няма нищо", каза още Йордан Цонев.

"Уважаеми колеги, уважаеми г-н министър, ще уважим усилието ви да подсигурите средства за посрещане на кризата в условията на пандемия и в условията на липса на парламент и ще предложим да променим тази форма.

Ще се опитаме, ние поне ще предложим. В комисиите нашите представители гласуваха "за", за да дадем ясен знак, че искаме да дадем старт на процедурата. Тук обаче в зала ще дадем друг знак. Ще гласуваме "въздържал се", за да е ясно, че не харесваме този формат", допълни още Цонев.