Искам да задам въпрос съвсем честно - дали случайно председателят на ДАР (Държавна агенция „Разузнаване“) не е втори братовчед на Бойко Борисов. Не казвам вярно ли е или не, искам само да попитате Бойко Борисов, нека да отговори, може пък да не е вярно.
Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от БСП Таско Ерменков по повод въпросите на ГЕРБ дали депутатът Георги Стоилов е бил съдружник с жената на брат си и е бил назначен за директор на Фонд „Земеделие“ в Русе, информира "Фокус". 

„Защо вместо да се занимаваме с важните проблеми - как да изкореним корупцията, да махнем шуробаджанащината и да въведем прозрачни отношения, от ГЕРБ профанират нещата. Започнаха с чистачка в социално заведение и шофьор на катафалка, сега се борят с брата на Георги Стоилов“, посочи Таско Ерменков.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

На въпрос защо Георги Стоилов лично не излезе да се защити той посочи: „Всеки има своите характерологични особености, момчето може би е свито. Бил съм с него в комисия по енергетика, професионалист е, но не съм убеден, че има дар слово. Когато става въпрос за роднини, бъдете по-хуманни, разберете не е приятно да говорят за брат му. Не е свързан с него, но все пак му е брат“.

„Уж ГЕРБ дойдоха с това, че не са като другите, а правят същото като казват - понеже вие го правите, ще го правим и ние. Това е поредната шизофренична ситуация в ГЕРБ, от една страна, искат да строят България поновому, но не искат да се отказват от старите практики на шуробаджанащината“, каза още Таско Ерменков. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!