Днес в Народното събрание (НС) ще се умува върху това да падне ли кабинетът „Денков“. Дебатите по втория вот на недоверие към кабинета започнаха малко след 9 часа.

Според правилника на парламента не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията се гласува и самият проект на решение.

Вторият вот на недоверие беше внесен след балотажа на местните избори от БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ" (ИТН). Той е заради „неспособността правителството да гарантира националната сигурност и отбраната на страната“.

Заседанието започна, а в залата се появиха част от министрите, начело с премиера Денков, вицепремиера Мария Габриел и военния министър Тодор Тагарев. 

Те заеха своите места, а съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков изненада с решение. Той седеше на депутатското си място, но в един момент реши да стане, да отиде да се здрависа с Денков, Габриел и Тагарев. След това четиримата започнаха доста оживена дискусия. 

 
На каква тема обаче не стана ясно, тъй като покрай тях нямаше микрофони, а на трибуната се изказваше депутат, който обясняваше защо кабинетът „Денков“ трябва да падне.

Редом с това на различни места из залата депутати от партиите, които се класираха в НС, също водеха дискусии помежду си.

Това накара зам.-председателката на парламента да направи забележка: „Моля, колеги, които искат да водят дискусии, да го правят извън залата! Нека проявим уважение“.

Думите й обаче не трогнаха съпредседателят на ПП и се наложи Кирова да допълни: „Това се отнася за всички, господин Петков“.

Секунди след това съпредседателят на ПП гузен зае отново депутатското си място.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук