Има изтичане на класифицирана информация за операцията на МВР и ДАНС срещу братя Галеви, твърди опозицията. Това е абсолютен провал и как така тежка жандармерия може да им атакува имението, а в същото време те да бъдат призовавани по телефона, коментира Атанас Атанасов от ДСБ.
Атанасов смята, че случилото се е част от сценарий за ограничаване на влиянието на бившия вътрешен министър Румен Петков. По думите на Атанасов хората около лидера на БСП Сергей Станишев атакуват Петков, но не го правят ефективно. Операцията е лошо планирана и е тежък удар срещу Михаил Миков, който от както е станал министър на вътрешните работи не знае какво работи, каза още  Атанасов.
Йордан Бакалов от ОДС посъветва управляващите да намерят откъде е изтекла класифицираната информация. Според него те много късно са се сетили да делят престъпниците от властта, а между тях има връзка. 
Румен Петков от своя страна смята, че акцията срещу братя Галеви няма нищо общо с него.По принцип такива действия трябва да се подкрепят, заяви той. Според него е абсурдно да се свързва операцията срещу Галеви и несъстоялото се негово привикване в следствието.
Камелия Цветанова /БЛИЦ