Тежките артилерии на шестте партии в парламента се срещат в новата комисия „Манолова” за проверка на управлението на кабинета „Борисов-3”, пише Стандарт нюз бг.

След скандали и словесни престрелки парламентът създаде Временна комисия за проверка на злоупотреби. Неин председател е вносителят на идеята Мая Манолова.

Решено: Правят ревизия на управлението на Борисов, голяма драма при гласуването

Комисията се състои 18 членове - по трима от парламентарна група.

ГЕРБ излъчва остриетата си Тома Биков, Маноил Манев и Дани Каназирева. „Има такъв народ” праща Георги Георгиев, енергийния спец Иван Хиновски и Пламен Абровски.

БСП излъчва проф. Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев. От ДПС участват Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед.

Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков ще представляват "Демократична България", а Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев -  "Изправи се! Мутри вън!".

Първоначалното предложение на "Изправи се! Мутри вън!" бе комисията да се казва Временна комисия за ревизията, но по предложение на ДПС тя ще наречена комисия за проверка, защото парламентът не е съд.

Целта на комисията е да установи злоупотреби при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи и държавните предприятия.

Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ комисията да бъде постоянна и предложението на БСП да наложи мораториум върху решенията на Министерски съвет в оставка за сключване на договори за концесии и продажба на болници и друга държавна собственост.