"Няма нищо лошо от изборите. Това е изцелението, демократичното оръжие в ръцете на българските граждани.

И ако се стигне пак до ходене на избори - "Има такъв народ" (ИТН) е готов да се яви", това заяви Станислав Балабанов в сутрешния блок на БНТ. 

"Изключително тежка и отвратителна е ситуацията в политиката в момента. 50-ото Народно събрание (НС) започна като предходните, с игра на тронове между политическите лидери, без никой да коментира какво ще направи за избирателите си.

Имаме победител, но пиров победител. Гледам го Бойко Борисов излиза и се хвали, но ако се замислите - на какво е победител?! На кого спечели доверието?! Това е наказанието на българските граждани с избирането на такъв лидер. 

Ние като политическа формация влязохме в 50-ия парламент, за да влеем разум. Ние имаме готовност да водим битка България да има правителство.

Ще разговаряме с всички политически партии. Не изключваме никого. Ще изпратим покани към всички.

Има неща, които трябва да се решат. Ще бъде описана ясна и конкретна програма по политики. Какво ще стане с бюджета на страната, с еврозоната, с Шенген, какво ще стане с младите семейства, с мигрантската криза - това са само част от важните неща. 

Изходът е експертен кабинет. Това не трябва да бъдат ярко политически лидери. Отдавна сме видели какво могат в изпълнителната власт и не се славят с добро. 

В предишния парламент имахме готов кабинет, който дори не внесохме. Защо ли?! Защото щяхме да сме заложници на ГЕРБ и ДПС. Искаха да ни гледат сеира", заяви Балабанов. 

"Имената не стоят на дневен ред. Сега се коментират политики, а след това имена. Тези политики ще бъдат с фиксирани срокове.

Нашият план е да видим има ли воля да се мисли надпартийно. Най-после да покажем, че не е важно кой ще оглавява дадена позиция, нека да намерим воля да работим за хората.

Ако това не се случи, хората отново ще излязат след няколко месеца и ще ги накажат", категоричен е той. 

Станислав Балабанов призна, че не е очаквал да види това, което се случва днес в ДПС.