Поп-певицата Мариана Попова и старши треньорът на „Левски” – Константин Папазов коментираха изборния ден и битката за кметските места в ефира на Нова тв.

„Отказах се да бъда кмет на София, защото много бързо разбрах истината. Това е проблем на софиянци, а не мой. Ако преди 12 години бях станал кмет, сега щяхме да сме станали като Ню Йорк. Има време за всичко, но сега съм се отдал на професията си и съм безкрайно щастлив.

Когато се кандидатирах за кмет, имах различна мотивация. Народът ни е много ограничен, което е жалко да го кажем. Постоянно се оправдаваме с управляващите, но ние ги избираме. Отидете, гласувайте, имайте присъствие в тази държава”, коментира Константин Папазов. 

„Навсякъде слушаме за свободния избор. Излезте, гласувайте, от вас зависи. Не, ние сме стигнали дотам, че тази политическа система не работи. Хората не трябва да гласуват.

В деня на изборите трябва да сме на площада. Имаме нужда от смяна на политическата система. Аз лично си мечтая за президентска държава, за свикване на ВНС, защото този модел с партиите не работи.

Колко години ще си играем на избори и ще харчим средства за това? Искам тези пари да се насочват към култура, за спорт”, посочи Марияна Попова.

„България трябва да бъде управлявана от авторитети, които да се срамуват да правят корупционни практики. Хора с имена, които вече са в държавата. Когато ги хванат да потънат в земята от срам”, допълни Папазов. 

„Хората искат да станат общински съвети не заради заплатите, а заради схемите вътре. Така се стига до пазаруване на гласове, разправии и качулки. Демонстрации на полицейщина и на простотия.

Правиш го, защото другият кандидат е по-силен. Не ви прави чест, хора. Ние гледаме един политически цирк, нищо повече”, заключи Марияна Попова.