"Антон Тодоров изложи аргументи. Какво означава лична съвест? Аз имам нормални отношения с него, но тук не се решават лични въпроси. Той трябва да каже какво ще прави от тук нататък. Ние го разбрахме. Оставката му беше прибързана". Това каза Тома Биков пред bTV.
"Добре е да се обсъжда една оставка, но преди да е подадена. Отхвърлихме вече една. Оставката е много силен политически акт и аз ще гласувам "за" оставката", сподели депутатът от ГЕРБ.

"Ние категорично гласуваме за оставката на Антон Тодоров. Ние сме твърдо против нарушаването на свободата на словото. Поведението на г-н Тодоров има тези позиции отдавна и именно затова е поканен в парламентарната група на ГЕРБ. Тук говорим за целенасоченост и търсим провокативно поведение. Той е от тези хора, които се взимат, ползват и хвърлят", обясни Жельо Бойчев от БСП пред камерата на bTV.



"Ние не желаем оставката на г-н Симеонов. Напротив, подкрепяме го. В момента върви силна атака срещу него и трябва да покажем, че управляващото мнозинство не е пропукано. Медиите се управляват от ръководители, а не от министерства", продължи Биков, като бе прекъснат от депутата от БСП с недвусмислени думи: "Естествено, че ще го подкрепите". 

"Валери Симеонов ли е виновен за проблемите със свободата на словото в България", попита Биков, като отговорът на колегата му бе прекъснат от репортерката и той не успя да отговори заради дефицита на време.