Тома Биков от ГЕРБ се надява следващият парламент да е с пълен мандат. Това ще означава, че ще има политическа стабилност, заяви той в ефира на БНТ.
Има всички условия в момента да се говори за пълен мандат. От следващата година България ще председателства Европейския съвет и това е достатъчна причина да проявим отговорност, заяви той.

Ескалацията на напрежението  в Близкия изток също е причина за единна позиция и стабилност, заяви той. Разговорът за пенсиите върви конструктивно.

Търсим различни начини за финансирането им, заяви той. Санирането е еднократен разход, затова не е решение, посочи той. Важно е и за нас, и за патриотите е България да има работещо правителство, каза Биков.

Според него патриотите би трябвало да направят по-големи компромиси в програмата си, отколко ГЕРБ, тъй като те са получили много по-малко гласове.

Единственото, което е вярно по отношение за бъдещите постове, е че премиерът ще е Бойко Борисов. По думите му това управление е добро за България, което ще отстоява интересите на страната. Европа иска стабилна България, каза той.

Управлението тръгва с нов кредит на доверие. Имаме съвсем друга ситуация, анализира той. За разлика от БСП не смятаме, че управлението е някаква награда. Даваме си сметка за отговорността, каза депутатът от ГЕРБ.
 l