Не изключвам възможността Борисов да стане премиер за четвърти път. Това заяви пред Нова телевизия депутатът Тома Биков.

Той изрази увереност, че кандидатът за президент на ГЕРБ ще победи Румен Радев и поясни, че не е изключено министър-председателят да е следващият президент на България.

"Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление", каза още депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му решението за затварянето на държавата през март е било правилно. Сега трябва да направим така, че болниците да имат капацитет да се справят с пандемията. Никой не иска нов локдаун, а и държавата няма никакъв интерес от това, посочи той.

"Вероятно пандемията ще бъде част от предизборната кампания. Тези месеци се равняват на години. Това, че някой е излязъл да протестира, не означава, че в страната има революция или революционна ситуация. Социални протести няма да има, но това не означава, че хората ще преминат леко през тази криза", каза още  Биков.

По думите му основният проблем е, че "българското общество в момента е много разделено. Протестите от лятото бяха протести на центъра срещу периферия. Тези протести останаха абсолютно неразбрани от периферията", коментира той и заяви, че ГЕРБ като народно-консервативна партия защитава предимно интереса на периферията.

Според него Борисов не е диктатор. "Ако беше диктатор, изобщо нямаше да има протести. Политическият морал е по-различен от общочовешкия морал", заяви депутатът от ГЕРБ.