Бойко Рашков не организира честни избори. Той организира избори, които да бъдат спечелени първия път от ИТН (мафия, по думите на ПП), а втория път от ПП (шарлатани, по думите на президента Радев, който назначи Рашков).

Това написа в профила си в социалната мрежа политикът от ГЕРБ Тома Биков. Ето какво още казва той:

"Въпреки усилията му, той не успя да осигури мнозинство на партиите на промяната и по тази причина, те трябваше да се коалират с неговата бивша партия БСП.

Това е причината Румен Гечев, Мартин Димитров и Георги Ганев да орат заедно народната нива в продължение на 7 месеца. До края на злополучното си пребиваване в МВР, единственото "постижение" на Рашков си останаха "честните избори".

Не съм чул дори Кирил Петков да е измислил някаква положителна лакардия за работата на този човек.

Впрочем, в края на 47-ото народно събрание, управляващото мнозинство само беше разбрало, че нефелността начело на МВР е толкова тежка, че по-добре да отиде в КПКОНПИ, където ще се усеща само от политическите опоненти и няма да пречи на всички останали български граждани.

Последното не беше разбрано вероятно само от контраразузнавача Атанасов - понастоящем лидер на демократическата общност.

За незаконния и некадърен арест на лидера на опозицията вече има консенсус, че бил грешка. В този консенсус участва даже гореспоменатият контраразузнавач.

Днес, Рашков се оплаква от новият служебен министър, че поуволнил и попреместил неговите хора в МВР. Същите, които участвали в грандиозните му успехи. "Успехите" цитирахме по-горе. Виждам, че вече малцина му обръщат внимание, а би трябвало да му обръщат.

Най-малкото заради това, че все още не е в състояние да каже как, като цял живот е бил на държавна работа, е купил част от многобройните си имоти. Вероятно около работата му в МВР тепърва ще възникват и нови въпроси, които ще остават без отговор от негова страна.

Това, което трябва да се знае обаче е, че за връщането на Рашков от миналото в настоящето, отговорност носят ПП и ДБ. Те са тези, които днес трябва да отговорят на въпроса, какво точно свърши Рашков като вътрешен министър и струваше ли си да легитимират с безусловната си подкрепа един от мрачните герои на българския преход?"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук