Аз мисля че г-н Симеонов и "Обединените патриоти" като парламентарно представена политическа сила имат своите застъпници в секционните избирателни комисии. Това каза на пресконференция народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

"Нещо повече там имат застъпници на всички политически сили. Ако той има данни за фалшификации трябва да ги представи на съд", добави Биков. 

"Господин Атанасов 2011 г. и 2015 г. загуби с много малка разлика от г-н Иван Тотев в такива ситуации обикновено загубилият казва, че някакви гласове са му липсвали. 

Не мисля че подобни послания ще помогнат на предизборната кампания", обясни още народният представител на ГЕРБ. 

Според него няма да се разпадне коалицията след местните избори.

"Тя беше сключена преди две години за четири годишен период от време с пълното съзнание, че в рамките на този период ще минем през избори. 

Смятам че г-н Симеонов е отговорен човек и това няма да се случи. 

За изборите нека да предложим на хората добри идеи и те да изберат. Това ще бъдат по-силни послания, отколкото да казваме, че са фалшифицирани, че ще бъдат, има и други партии, които го твърдят всеки път, но нямат позитив", коментира още Тома Биков.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес той коментира и скандала с арестуваните русофили.

"Сериозните хора в БСП смятам, че оценяват този ресор като силен и като възможност за България. Аз не знам за кое БСП говорите, явно сме чули различни БСП-та.

Чух г-жа Деница Златева, която твърди, че ресорът е трети по значимост при нашите съседи, че можело да вземем и по-добър", добави представителят на ГЕРБ, цитиран от Фокус.

"Тези, които твърдят, че това е слаб ресор, значи твърдят, че образованието, науката, иновациите, ако искате и изкуственият интелект, който попада в този ресор, младежта, че това са някакви слаби теми", обясни Биков.

"Пак повтарям тези теми бяха приоритет и на българското председателство, наред с Западните Балкани. Просто Западните Балкани беше най-силният, най-много се чу, но всички тези неща бяха приоритет за председателството и смятам че те дойдоха съвсем логично при нас и не мисля че това е слаб ресор", коментира още Тома Биков.

"Ако някой смята че г-жа Мария Габриел отговаря за киберсигурността на НАП, значи не разбира нито от НАП, нито от киберсигурност, нито от европейска комисия и отношения", коментира още той.

"Тук става въпрос за една обща политика г-жа Габриел доста безпроблемно се приема в Европейската комисия, след нейния мандат като европейски комисар. Ресора, който получава е изключително важен, представете си го в България. Кои министерства са от тези на образованието ли, на младежките политики.

Има буквално постижение по време на председателството в тези теми, пробиви в европейската политика и това се приема добре от Европа и се гласува доверие на България да осъществява политики в тези области", допълни още Биков.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски комнетира, че да получиш ресор в Европа за младежта и иновациите, това е една голяма отговорност.

"Това показва, че България има голямото европейско доверие с младите хора и с всичко свързано с този ресор да работи за бъдещето на Европа. България е част от това бъдеще, България не е сърцето на Европа, но е част от нейното сърце и този ресор го доказа", обясни Гърневски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!