"Генерализирането е опасна технология - всички политици са корумпирани и всички журналисти са лъжливи. Не се сърдя, че ме питате за съпругата ми. Обещавам да не хвърлям нищо. Видях тя (Елена Йончева - бел.ред.) какво направи. Този занаят вади нерви. Тук няма място за емоция и никой няма право да бъде свръх емоционален, по-скоро трябва да е рационален". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

Попитан дали България е била очернена от фалшивите новини за убийството на Виктория, той отговори: "Като кратък отговор - да. Като по дълъг - има държавност, но трябва да си дадем сметка, че каквито и приятели да имаме отвън, основният интерес е България. Каквито и съседи и партньори да имаме, интересът е наш. Европа е във време на избори. След половин година има европейски избори и често се жертва някого. Ние много лесно можем да станем жертвата. Злоупотребата с всяка трагедия е престъпление. Опитите за дестабилизация отвътре са неуспешни, затова пробват отвън", категорично заяви Дончев. 

"Това, което ме дразни понякога, са двойните стандарти в коментарите. Ако при нас има спорове - това е разпад, но ако в левицата има спорове - това е демокрация", обясни още той. 

"Сигналът ми е базиран на публикация в една медия, но това е достатъчно да се извърши проверка за достовереността на нещата", каза той по повод подаденият от него сигнал за злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове от "Джи Пи Груп". 

"Няма как да не коментирам призивите от различни страни да участват в разследването с убийството на Виктория. Аз съм сигурен, че ако бяхме приели, щеше да се каже, че не можем да се справим сами.Сега, за да екстрадират лицето в България, то трябва да бъде решено от германски съд", обясни още вицепремиерът. 

Конфликт на интереси ли е когато бившият министър заема позиция на заместник-министър, попита още Хекимян.

"Не. Нанков е на по-ниска позиция. Не можете да ме убедите, че той не заслужава повече да работи в сектора си", категоричен е Дончев.