Напрежение между институциите не винаги е вредно да има. Те трябва да се контролират. Силно напрежение безспорно има. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ.

"Без да влизам в ролята на съветник на президента, на негово място бих вкарал повече усилия работата ми да носи ефект. В момента виждаме друго. Въпросът е да има ефект", каза той.

"Като софтуер регистърът за обществени лекарства е разработен, очаква се да влезе в тестов режим. Имаме вътрешна дискусия - единия вариант е от 1 януари или 2 февруари да минем изцяло в електронен вид на обществените поръчки. Това се случва с много стъпки, някои по-големи, някои по-малки, всеки месец се прави по една такава стъпка. Кореспонденцията трябва да стане на базата на електронна свързаност до година. Има някои общини, които нямат техническа готовност", каза Дончев.

"Ние нямаме възможност и нужда да се прави референдум по темата със смяната на часа. Искам да чуя мнението на експерти и лекари. Според мен редно е да остане лятното часово време", каза Дончев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!