Смените в „Булгаргаз“ отразяват амбициите за овладяване на един сектор и амбициите са изцяло комерсиални, дори не и политически. Това коментира във Варна депутатът от ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев, съобщава "Фокус".

Той припомни, че предишния ръководител на „Булгаргаз“ е бил служебен министър на президента Радев и не е член на ГЕРБ, т.е. не може да бъде свързван с партията.

„В този смисъл смяната може да бъде изтълкувана само като опит за овладяване на един сектор. Колкото до коментарите – кой отварял война, простете, но на опозицията работата ѝ е да задава въпроси и да критикува. Никой не може да ни забрани да бъдем опозиция и да задаваме въпроси, все пак демокрацията работи така. Докато управляваш - ти задават въпроси и отговаряш.

И за да сме коректни – обективната истина е над всякакви интерпретации. Във времена на дефицит на газ, има ли такава продажба или няма, но явно е, че такава има. Да не навлизаме и в подробности, какво е количеството“, коментира още Дончев.

Той посочи, че е научил и за продадени количества от „Чирен“, което е особено обезпокоително, особено предвид факта, че се намираме насред зима. „Посред зима да се продават количества от Чирен – това е престъпление“, коментира още Дончев.