Кандидатът за кмет и общински съветник на София Тончо Токмакчиев от Партия на зелените закри кампанията си с обиколка из центъра на София. Той се срещна с хората и разясняваше програмата си.

В общинския съвет трябва да има повече хора със свободни професии, а не представители на дълги партийни листи. Освен това е нужно да има взаимно уважение между съветниците. Не може в кампанията да се ругаят едни други и после да работят заедно в Съвета, коментира Тончо.



Винаги по време на избори масово избирателите бъркат, че гласуват само за кмет, а техният глас важи и за това кой ще попадне в СОС. Още по време на гласуването трябва да се гледат детайлите – всичко е там, в малките неща. Ето пример за нещо малко, което е голям проблем – правят се ремонти на улици, а после капаците на шахтите стърчат.



Минаваме с колите и си кривим джантите. Кой е отговорен? Също така не може в центъра на София, където от едната страна е храм-паметникът „Св. Александър Невски“, от другата е Народното събрание, сградата на БАН, да няма една обществена тоалетна. Това сериозно ли е?



В Южния парк има една тоалетна и разни така наречени екотоалетни, в които никой не иска да влиза, сещате се защо. Така че наистина трябва да започнем с добрите дела за София от дребните неща, които всъщност са много важни. Необходимо е внимание към детайла, допълни Тончо Токмакчиев.