Известен топ банкер и двама архитекти влизат в екипа на Здравко Димитров. Новият кмет ще обяви имената на заместниците си в Общината днес.

Топ банкер с голям опит влиза в екипа на Здравко Димитров, пише "Марица". Имената на заместниците, с които новият кмет ще управлява, ще станат ясни днес по обед. 

Проучване на изданието показа, че в управлението влизат специалисти с висока експертиза. Още днес Здравко Димитров ще предложи главен архитект. В продължение на 3 години Общината няма титуляр на важната длъжност, която се изпълняваше от Юлияна Петрова. Сред заместниците на Димитров има и друг архитект. 

Вече е ясно, че трима зам.-кметове от предишния мандат запазват постовете си. Това са Георги Титюков /спорт и младежки дейности/, Йордан Ставрев /обществен ред и сигурност/ и Стефан Стоянов, който освен образованието ще поеме и културата.

На работа остава и опитната администраторка Ангелина Топчиева, секретар на Общината. 

Днес Здравко Димитров ще представи шестима от заместниците, с които ще работи. Новият кмет обаче подготвя и реформа на управленската структура, след която в екипа му ще се включат още двама души.  

Здравко Димитров влезе официално като кмет в Община Пловдив вчера. Преди това по време на тържествената сесия на Общинския съвет за председател на местния парламент беше избран Александър Държиков /ГЕРБ/.

По време на тайното гласуване той получи подкрепата на 37 свои колеги. Невалидни бюлетини пуснаха седемте съветници от БСП, както и двама от ВМРО. Другата кандидатура бе на Веселка Христамян от "Демократична България".