Партия „Има такъв народ“ няма да се коалира в парламента с партиите от статуквото. Едва след изборните резултати „Има такъв народ“ ще реши с кои от другите политически сили ще преговаря. Това съобщи в Шумен зам.-председателят на формацията Тошко Йорданов и призова за висока избирателна активност, пише БНР. 

Мажоритарен избор в два тура. Един лев партийна субсидия и електронно гласуване са приоритетите на партията "Има такъв народ", от които тя няма да отстъпи при евентуални преговори с други политически формации, категорично заяви заместник-председателят Тошко Йорданов: 

"Евентуално могат да влязат в парламента като нови формации, освен нас, "Демократична България" и, може би, организацията на Мая Манолова и Отровното трио. Дали ще се случи, не знам. Но, ако се случи, може да има разговори с тези нови формации.

Но те стартират от мажоритарен избор в два тура, един лев субсидия и електронно гласуване. Оттук стартират разговорите! Това е нещото, от което няма мърдане".

Кандидатите за народни представители ще бъдат нови лица, несвързани с досегашния политически живот, обявиха от партията.

Снимка: Булфото