ПП "Има такъв народ" отказа консултации с ГЕРБ - СДС. Това обяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред журналисти.

"Знаете, изпратиха ни официално писмо от ПП ГЕРБ и присъдружната им СДС за консултации. Сега ще ви прочета нашия официален отговор, който след малко ще бъде изпратен при тях", каза още Тошко Йорданов, цитиран от "Фокус".

"Уважаема, г-жо Атанасова, относно вашата покана за консултации по обсъждане на състав и структура на Министерски съвет на 22 април 2021 г. заявяваме следното. Още преди конституирането на настоящия парламент ПП "Има такъв народ" заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната.

За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме, каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. За това намираме за естествено да откажем предложените от вас консултации", изчете писмото Тошко Йорданов.

На въпрос дали "Има такъв народ" ще изпълни мандат за съставяне на правителство, Йорданов отговори: "Първо, да го получим".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!