Взе да ни писва от пришиването към ГЕРБ и ДПС, но "Продължаваме промяната" направиха така че да зависим от техните гласове. Като нямаш коалиционни партньори, които да те подкрепят, вървиш по закона. А защо нямаме подкрепата на партньорите, питайте тях. Това каза пред NOVA Тошко Йорданов от ИТН.

"Каримански е наш кандидат отпреди два парламента, когато още "Продължаваме промяната" ги нямаше. Когато сформирахме коалицията, информирахме всички партньори, че имаме кандидат за БНБ и ги питахме какво мислят по темата. Г-н Трифонов най-човешки им заяви какво имаме ние като предложение. Всички казаха твърдо, че нямат кандидат", заяви той.

И добави: "След Нова година насам съм повдигал тема и за БНБ, и за КЗК, и за СЕМ. Темата бе отбутвана в страни. След време ПП започнаха да предлагат кандидати. Те дори и досега нямат кандидат, просто искат да сложат човек под техен контрол да управлява БНБ. Предложиха редица човеци, които не отговаряха на условията, последният им беше Гюров".

"Има концентрация на финансовата власт в един единствен човек - финансовия министър Асен Василев. Разгледайте кои ведомства под чий контрол са", каза още Йорданов.

Той сравни коалицията с брака - трябва да има доверие. "Ние въпреки съмненията си че може да стане нещо лошо, подхождаме към хората отсреща с добри намерения. Очакваме същото и към нас. В една коалиция, независимо от размера на групите в нея, те са равнопоставени. Защо е тази фиксация от страна на ПП, не знам", добави той.

"Питайте Асен Василев директно ще развалят ли правителството, ако бъде избран Каримански. Определено го заплашва някой, който не иска той да участва в тази надпревара. По принцип ПП не искат това. Все пак и има опция и някой да иска да ни скара - затова си има МВР, ДАНС и т.н", уточни Йорданов.