Работната среща на коалиционния лидерски съвет е преминала в добро настроение, както може да се види от споделената от премиера Кирил Петков снимка, която БЛИЦ вече публикува. Прави впечатление, че между коалиционните партньори има разбирателство, но просто го показват по техния си начин.

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов показва среден пръст, а съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов го наблюдава с огромна усмивка. Останалите участници едва сдържат смеха си, както е видно от снимката.

Кадърът е направен в Министерски свет (МС), където се проведе неделният коалиционен съвет на управляващите.

Близо три часа продължиха разговорите между представители на четирите партии в управляващата коалиция, след които участвалите не застанаха пред медиите, а спорните въпроси като изпращането на оръжие за Украйна не са били дискутирани. От правителствената информационна служба към този час все още не са пуснали официално съобщение.

Припомняме, че малко след 16 часа представители на четирите партии се събраха в Министерския съвет след сутрешната бомба, хвърлена от съпредседателя на ДБ ген. Атанас Атанасов, че тази седмица ще се гласува проекторешението България да окаже и военна помощ на Украйна.

Другата тема, по която коалицията е разделена, е предстоящият избор за управител на БНБ.

Не стана ясно обаче дали изобщо се е стигнало до сближаване на позициите.

"БСП категорично е против изпращане на оръжия за Киев", потвърди по-рано днес шефът на левите депутати Георги Свиленски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!