"Това , което е казал Кирил Петков не е вярно - решението си е негово и сега се опитва да се скрие зад външно." Това заяви пред Нова Нюз Тошко Йорданов от ИТН по повод изгонените руски дипломати.

"Нека работят службите, въпросът е, че Кирил Петков сам решава колко дипломати и кога да изгони. Не може той, докато си пътува и да му хрумне тая идея и бързо да организира едно "съветче", както се изразява той. Решението си е негово и той си носи последствията.", категоричен е той.

"Има 2 писма, изпратени от Лена Бориславова за освобождаването на дипломатите. Аз искам дебело да подчертая, че ИТН нямаме проблем да бъдат експулсирани руски дипломати. Нашият проблем е, че решенията се вземат едноличностно", заяви Йорданов.

"Теодора Генчовска ми обясни всичко. На съвета не са взимали решения, но Петков е изискал да започнат да се създават списъци.

На Кирил му трябва бройка, предполагам, че са обикаляли плажа в Слънчака да събират всички руски туристи, за да станат 70 човека", иронизира той.

"Имало е доклади на ДАНС, но там се е говорило за много по-малка група от хора. Радев със сигурно не е знаел какво се готви да се случи", смята бившият сценарист.

"За да участваме отново в коалиция с ПП, първо трябва да ни поканят и второ - Кирил и Асен не трябва да са никакви. От там, нататък вече има ред други неща, които трябва да се договорят.", каза Йорданов.

Тошко се възползва и отново да се скара с журналистката от Нова Нюз. Според него за пореден път се опитват да се правят внушения през ефира на представляваната от нея телевизия.