Това решение на Кирил Петков да изгони 70 руски дипломати, е лично негово, и му е хрумнало, когато пътуваха за Киев. Във влака, там по гарите. Споделил го е това с тези, които са пътували с него. От нашите хора беше Станислав Балабанов, от ДБ, мисля, че беше генерал Атанасов, и Лена.

Това каза Тошко Йорданов по Нова Тв.

Провели са се някакви разговори, казали са му, че не е правилен политичеки ход, че не се прави по този начин, има си стъпки за изгонване на дипломати и се прави постепенно. Генчовска е била против. Но той през тези месеци, това му е хрумнало в главата и го направи, допълни Йорданов. 

Това правителство не се справи добре, нямаше подкрепа и падна заради глупави решения и грешни решения. Не успяха да овладеят и инфлациите. Партньорите не си изпълняваха ангажиментите и коалицията се разпадна, защото поне според нас ангажиментите не се изпълняваха.

Винаги има последици и ако се стигне до нови избори, и хората гласуват по начина, по който вие се опасявате – за ГЕРБ, ние би трябвало да приемем тъжния факт, колкото и да сме недоволни от крайния резултат на изборите, защото в крайна сметка българският народ решава кой да прати в парламента, каза още Йорданов. 

Аз съм сигурен, че ще влезем и в следващия парламент, и пак няма да направим правителство с ГЕРБ и ДПС. Ако зависи от нас, ГЕРБ повече няма да управляват.

На ГЕРБ ще им бъде трудно да намерят  партньор за съставяне на правителство, дори не съм убеден, че ДПС ще склони да влезе в коалиционно правителство с тях, и тогава е възможно да има нови избори, допълни Йорданов.