Темата „Македония“ ще бъде червената линия за коалицията. Това заяви председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на събрание на политическата формация в Пловдив, пише trafficnews.bg.

На срещата с електората им под тепетата пристигнаха още Ива Митева, Станислав Балабанов и още членове на парламентарната група.

„Или ще се спазва поетите ангажименти в договора, или коалиция няма да има“, категоричен бе Йорданов.

„Въпросът с вдигане на вето над Северна Македония е прекрасно описан и е вътре в коалиционното споразумение. Това, че изборът на шеф на БНБ ще доведе до трусове и разпад, също бяха спекулации. Този проблем, както и на останалите контролни органи, бяха извън споразумението. Обаче Северна Македония не е“, допълни той.



По негови думи това, което си позволя да прави Кирил Петков, е на ръба. От партията заявиха, че по тяхна информация премиерът и съветникът му Весела Чернева са провели срещи и са поели ангажименти за даване на зелена светлина на Северна Македония за влизане в Европейски съюз до края на юни. Това обаче станало без да се съгласува с коалиционния им партньор, твърдят оттам.

Йорданов заяви, че има доверие на това, което твърди външният министър Теодора Генчовска по повод двойните политики на ПП. „Тъй като тя е от ИТН, сами можете да се досетите, че имам информация какво се случва. Това е така, защото е така. Господин Трифонов написа преди седмици, днес беше потвърдено“, допълни Йорданов.