"Играта е кой ще излезе най-малко виновен за предстоящите избори. ДПС и ГЕРБ се поуспокоиха малко. ДПС легитимира Делян Пеевски. В "Продължаваме промяната" (ПП) усещат, че губят рейтинг. При нови избори - най-вероятно ГЕРБ ще бие с повече" - това заяви политологът Първан Симеонов в ефира на BG on air.

По думите му доверието в изборите пада, но поясни: "Не виждам да има друг вариант за коалиция. Дори и да има избори - те пак ще са в сходна конфигурация в Народното събрание".

"Политическият анализ показва, че връзката ДПС - ГЕРБ е доста здрава и на практика можем да ги видим като коалиция. Убеден съм, че каквото са искали - го имат.

Това, което ме шокира е неспособността на тези хора да видят какво се случва около тях. ПП са малко бизнес хора и така преговарят.

Ако бях Борисов, щях да оставя акад. Денков за премиер, за да не нося негативите. Щях да отцепвам и от групите по малко. Така щях да имам алтернативно мнозинство.

"Възраждане" трябва да се наблюдава, това не ми изглежда като отлюспване, а като сериозен разлом в сърцето на партията", обясни още той.

"Времето работи за Румен Радев при всеки ден на тази сглобка. Рейтингът му разбира се не е като при първия мандат", смята политологът.

По думите му българите са развили апатия към това, което се случва в политиката, но това се наблюдава и при политиците.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук