Преди близо година Румен Спецов определи отстраняването си като политическа причина. По същия начин гледа на рокадите и сега.

„За мен никога не е имало драма с този мотив. Идва едно правителство. Идва един министър на финансите. Той е в правото си да си назначи собствен екип, на който да разчита и да работи“, посочи Спецов пред bTV.

Финансовият министър мотивира решението на кабинета така:

„Назначаваме екипа, който успя 2021 г. да събере 7,9 млрд. лв повече, отколкото беше заложено в заварения бюджет“, обясни Асен Василев.

Вече бившият шеф на НАП Борис Михайлов също намира смяната на директорската позиция за нормален процес, но не е съгласен, че агенцията е събрала в последната година по-малко данъци.

„Цифрите са точно обратното. Събираемостта е много по-голяма. 84 млн. имаме събираемост към 31 май повече отколкото миналата година“, коментира той.

От ГЕРБ се чуха гласове срещу новия стар шеф на НАП.

„Моят коментар би бил личен. Не ангажирам парламентарната си група. След всичко, което беше изнесено като данни, че Румен Спецов е продал фирмата с огромни задължения към бюджета, към НАП, смятам за абсолютно недопустимо отново да заеме този пост“, категорична бе Десислава Атанасова.

Спецов отговори, че този въпрос е бил изчистен. Той добави, че е имал колебания дали да влезе в кандидатдепутатските листи на „Продължаваме промяната“.

„Предпочетох да остана изцяло в професионалния си план, това, което мога и разбирам най-добре. Бях провел разговори и с г-н Кирил Петков и с Асен Василев и обясних, че предпочитам да стоя една крачка настрани“, каза той.

Като шампион по културизъм освен в НАП Спецов може да бъде видян и в залата, където се отдава на своята страст - фитнесът. Това показват и видеа онлайн от последния месец.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук