Скандална информация научи „Блиц“ за бившия министър на ГЕРБ, после реформатор, сега новоизлюпил  се  „републиканец“ Трайчо Трайков.
В началото на кампанията за президентските избори, Трайчо се появил в щаба на Реформаторския блок с костюм, който му бил като харизан.  Опитните изборджии  му намекнали, че така не може да се снима за плакатите и да ходи при хората. А Трайчо отказал да си купи нов и поискал РБ да му напазарува дрехи и обувки, за да лъска имиджа си пред избирателите. Редовите активисти на РБ били скандализирани от наглостта му, след като прочели в медиите, че Трайчо е гушнал тлъст хонорар от 70 000 евро по арбитражно дело за „Белене“. 

Още повече се шашнали, когато Трайчо сам се похвалил в един от телевизионните дебати, че има на влог няколко стотин хиляди лева. Сега новоизлюпеният „републиканец“ бил забелязан из студията да громи реформаторите със същия костюм, с който позирал и за плакатите си за президентската кампания, платени от РБ. Очевидно новият му партиен шеф Радан се стиска да му купи още един костюм и Трайчо ползва кандидат-президентската премяна.