Чудя се дали г-н Борисов някога е идвал на власт, щом г-н Пеевски е държал службите, а Прокопиев е назначавал министри. Не съм бил лансиран от г-н Прокопиев, с Борисов ме запозна г-н Дянков. По това време бях в бизнеса. Нямам представа кой и как е създал екипите на ГЕРБ, Борисов да каже. С тези думи в ефира на Нова телевизия кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков коментира изказването на Борисов, че той е му е бил предложен за министър от Иво Прокопиев.
Попитан дали РБ могат да са алтернатива, при положение, че имат 5-6 министри във властта, Трайков заяви, че те двамата с г-н Събев са алтернатива, защото президентската институция не е колективен орган. Кандидатът за вицепрезидент ген. Съби Събев заяви, че се е включил в кампанията, за да не се отклони България от пътя, който е избрала.

"Борбата е трудна. Политическите лидери са изчерпани и затова започват да излизат на преден план в политиката генералите", смята още той. Що се отнася до бежанците той заяви, че решението е европейско. "Можем и сами да покрием границата си", смята той.

По думите му ЕС и България трябва да работят усилено в посоката на реадмисията, има сключени споразумения и те трябва да влязат в сила. Трайков бе категоричен, че нищо не може да замени механизмите в една правова държава.

"Необходима е радикална реформа на правосъдната система и на прокуратурата", коментира още той. На въпрос дали очаква обвинения заради "Белене" и дали ще се разкрие истината, Трайков заяви, че до истината трябва да се стигне със сигурност. "Убеден съм, че няма за какво да имат претенции към мен. Целият проект обаче трябва да бъде осветен. Но с нашата прокуратура, човек никога не знае, тя изпълнява политически поръчки", излезе с изтърканата опорна точка на протестърите Трайков.

"Нямам кредит и живея с около 2000 лева. Карам "Пежо", което е на 8 години, но сега, когато сме 4-ма - ще ни трябват по-голяма кола. Не ползвам охрана. Дрехите, с които съм в момента, струват около няколко стотин лева", каза още той.