Американският президент Доналд Тръмп коментира решението на ABC да спре работата на журналиста Брайън Рос, който направи грешка в новините за Майкъл Флин, бивш съветник на държавния глава за национална сигурност, пише ria.ru.
"Поздравления на ABC за временното отстраняване на Брайън Рос заради невероятно неверния и измамен доклад за лов на вещици, свързан с Русия, Русия и Русия. Повече мрежи и "вестници" трябва да направят същото с техните фалшиви новини!", написа Тръмп в Twitter.

Флин в петък беше официално обвинен за даване на фалшиви показания на ФБР за срещите му с руските служители. Той се призна за виновен.

След това телевизионният канал ABC съобщи, че Флин обещал да "сътрудничи напълно" с екипа на спецпрокурора Робърт Мюлер и изразил готовност да свидетелства, че по време на изборите Тръмп казал: "да се осъществи контакт с Русия." По-късно телевизионната станция издаде корекция, в която се казва, че Тръмп искал да търси начини за подобряване на отношенията с Москва след изборите.

Флин подаде оставка през февруари заради обвинения в непълно разкриване на съдържанието на разговорите с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк. Медиите по-рано твърдяха, че по отношение на специалните услуги Флин обсъжда с Кисляк възможното вдигане на санкции от Русия. Флин отрече това. От Кремъл казаха, че Флин и Кисляк са разговаряли, но съдържанието не е било предадено правилно.

Превод и редакция: БЛИЦ