За каквато държава гласуваме, в такава държава ще живеем. Това заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева на среща с млади хора в НДК, предаде БГНЕС. Цачева коментира и новия президент на САЩ Доналд Тръмп. "Като президент на България ще работя с всички. Да, аз ще работя с г-н Тръмп", коментира тя, като отбеляза, че той е изборът на американците. 
Тя заяви и че САЩ са съюзник на страната ни и затова ще работи с него. Цачева е убедена, че визите ни за САЩ ще паднат, но това, според нея, ще стане след много работа. Тя коментира, че в София настроенията са едни, но по границата са съвсем други. 

Цачева се обяви против идеята да се решават проблемите на демографската криза с бежанци. Тя се обяви и против създаването на центрове от отворен тип. Според нея българската граница е свещена, както и животът на момчетата от "Гранична полиция", които я охраняват. 

Според Цачева всяко нарушаване на границата трябва да бъде санкционирано и това прави правителството. Чухте ли някой да каже, че изборите са манипулирани, попита тя и акцентира на това, че опонентът й Румен Радев не знае какво ще работи като президент. 

Цачева каза също, че е било ясно, че ще има два тура на президентските избори и това, според нея е довело до там много хора да не отидат да гласуват в хубавото време, други пък са били решили да отидат да гласуват по-късно и не са успели да гласуват. 

Цачева призова хората сега навреме да отидат до урните, а младите хора призова да гласуват. Тя каза също, че не е важно името на следващия президент, а това каква ще бъде политиката, която ще следва от него. 

Цачева заяви, че зад нея стои подкрепата на всички партии от групата на ЕНП. В същото време Радев, според нея, има неясни аргументи за по-ефективна външна политика със съюзниците ни, но и с други. 

Цачева е за диалога, но при отстояване на националните ни интереси. Тя е сигурна и че парламентът ще се съобрази с вота на хората за референдума, като тя е била и човекът, който е настоявал референдумът да бъде в един ден с президентските избори.