ГЕРБ трябва да спечели изборите, защото е доказал, че може да носи отговорност. Това каза в предаването "Беновска пита" първата дама председател на НС – Цецка Цачева.
"Много неща научих от работата в парламента – да изслушвам, да бъда по-търпелива и деликатна, как да отстоявам позиция, в която дълбоко вярвам, но и да уважавам различното мнение", заяви тя в отговор на въпрос какво е научила като първата жена председател на НС.

По думите й по време на президентската кампания опонентите й са били недилактни към нея. По отношение на медиите Цачева коментира, че не ги счита за опоненти и знае, че те търсят сензацията и това, което се продава. Тя пое ангажимент да организира дебат относно границите в поведението на медиите, ако влезе в следващото НС.

"Категорично България не е готова да има жена президент. След 5 години може, но сега – не. Умората беше толкова голяма след кампанията, че не остана време за разочарованието", коментира Цачева относно президентските избори. На въпрос дали е сърдита на Бойко Борисов тя отговори: "Категорично не". По думите й не е усещала превъзходство от страна на Румен Радев по време на кампанията.

Цачева коментира, че през последните месеци в парламента за ГЕРБ е било много трудно и е било много по-различно управлението в коалиция. На въпрос дали ще вземат отново Реформаторите за партньори тя отказа да посочи категорична позиция. "Ако Реформаторите са в НС, те са най-естествените наши партньори, но този път ще настоявам да бъдат ясно разписани стъпките, които ще се изпълняват", коментира Цачева. 

Относно дебата между Борисов и Нинова тя отбеляза, че нея лично би бил скучен дебат само между лидерите и трябва да се видят екипите и политиките, които те ще представят.