Бяха представени докладите, изказаха се колегите. Обявиха, че имат пътуване. Няма абсолютно никакво съмнение за бойкот. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева в ефира на БНТ по повод провалилия се чера КСНС.

Тя уточни, че и Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов са имали предварително обявени ангажименти.

„След като участва в заседанието, се наложи и на финансовия министър да отпътува. Не е имало абсолютно никакъв дебат. И съм убедена, че всеки от присъстващите ще потвърди, че не е имало бойкот. Влизаме в едно единоборство, което не е полезно на държавата“, коментира тя.

По думите ѝ единственото неизвестно за нея е било напускането на Веселин Марешки.

„Аз не разбрах причината за напускането на г-н Марешки“. Останах с впечатлението, че г-н Радев е информиран“, посочи тя.

А що се отнася до това дали президентът е знаел за ангажиментите на министрите, тя заяви:

„Допускам, че администрацията на президента следи външните изяви“, каза Цачева.

От това, което бе изпратено, става ясно, че не е член на ГЕРБ в този смисъл няма предмет Изпълнителната комисия да се занимава с този случай. Но като представител от гражданската квота, напускайки групата, аз останах с впечатление, че напуска парламента, а не че остава независим депутат“, коментира Цачева оставката на Антон Тодоров.

Тя посочи, че решението дали ще приемат напускането на Тодоров е изцяло на парламентарната група, но тя има определени нагласи.

„Натрупа се напрежение в предходните дни. Човешко е да бъдеш по-цветист в изказа си. Не всеки го умее, но той го умее е много добре. След като е преценил, за мен той взе едно добро решение, което му прави чест като народен представител все още днес“, завърши тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!