На финала на президентската кампания трябва да си дадем ясна сметка в каква България искаме да живеем. Не можем да позволим България да изпадне в политическа криза, каквато имаше през 2013-2014 г. Трябва да продължим стабилността и развитието на държавата. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с работещите в шивашка фирма в Разлог.
„Резултатите от управлението на „експеримента Орешарски“ ще ни тежат дълго време. Тогава бяха спрени европейските фондове, а местната власт беше блокирана, защото правителството не работеше. Вторият кабинет на Бойко Борисов трябваше да изплати над 3 млрд. лева за банкрута на КТБ и над 1 млрд. лева за АЕЦ „Белене“ - един необоснован икономически проект“, подчерта Цачева.

Според думите ѝ, дори опонентите на ГЕРБ признават, че партията прави много за българските граждани. „Ремонтират се училища, изграждат се спортни зали, санират се безвъзмездно от държавата блоковете на хората в цялата страна, подобрява се инфраструктурата“, поясни кандидатът на ГЕРБ за президент.

Цецка Цачева обясни, че постигнатото от ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов е било възможно, благодарение на средствата, които получава страната ни от европейската солидарност. Тя бе категорична, че европейското развитие на България е без алтернатива. „За да продължим това развитие, за да продължим да бъдем фактор на стабилност на Балканите и в Европа, с вицеадмирал Пламен Манушев се нуждаем от вашето доверие. Гласувайте на 6-ти ноември с номер 17 в бюлетината“, призова присъстващите Цачева.

На срещата присъстваха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, Мария Габриел, Андрей Ковачев, областният координатор на ГЕРБ в Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и народните представители от Благоевградска област Йордан Андонов и Георги Андонов.