Поне 20 от министрите в кабинетите на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов са представители на политико-олигархичния кръг на Прокопиев и "Капитал".

Това заяви по БНТ  заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в отговор на въпроса на водещия на "Панорама" за подозренията, че ДПС управлява с ГЕРБ.

Той изрази възмущението си, че това е ставало без този кръг да се е явявал на парламентарни избори.

Цонев стигна и по-далеч - разкри в студиото, че самото създаване на ГЕРБ е инженерингов проект на Иван Кръстев с участието на Иво Прокопиев.

Сегашното му прокси е формацията на Христо Иванов, заключи Цонев.

"Преподаваш морал, изискваш морал, но самият ти от себе си не изискваш морал", каза Цонев по адрес на поведението на въпросния кръг.

Депутатът от ДПС посочи, че резолюцията на Европарламента е изцяло пренасяне на предизборната борба от български на брюкселски терен.

Той бе категоричен, че въпросната резолюция е лошо написана и хвърля петно върху страната ни.

Евродепутатите на ДПС се въздържаха най-вече заради смущаващия текст за признаването на ОМО "Илинден" в резолюцията. ДПС е най-близо до българския национален интерес, заяви Цонев в отговор на водещия защо евродепутатите на движението не са гласували "за" резолюцията, както останалите от тяхното либерално семейство в ЕП.