"Мотивите за самия вот на недоверие не бяха много сериозни, нямаше много конкретика. Първите няколко изказвания бяха определено по темата, оттам нататък се използваха процедурни хватки. Един типичен дебат, който няма да стигне до никъде", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева пред БНТ.
"Народните представители невинаги използват език, с който трябва да се гордеят. Заради поведението на депутатите, рейтингът на парламента е нисък", каза тя. "Корупцията е бич не само в България. Никога не сме отричали, че няма такава. Аргументите не бяха много, очаквах да чуя повече конкретика, а не вадене на статистика. Няма истинско желание от БСП да се включат в борбата с корупцията", допълни председателят на парламента. "Всички трябва да се борим срещу това явление".

"Недопустимо е в 21 век жени да бъдат малтретирани и убивани, да има мъжки и женски професии". Това каза Караянчева относно спора за Истанбулската конвенция. "Не можем да си затваряме очите за издевателствата, които се случват в някои семейства".