Национален щаб, от който ще се координират конкретните действия срещу падането на правителството, ще бъде създаден в близките дни.

Това заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се срещна днес с  Петър Москов от националното ръководство на Демократи за силна България.  Поводът на срещата е  подготовка на евентуален национален ден на бойкот на правителството. Цветанов обясни, че  предсоти да бъде начертан организиран бойкот на кабинета.

 В България цари азиатско- ориенталско упралвение, който е пагубен и води страната към възможен сценарий на хаос, по-висока инфлация, нестабилност, а ние искаме да формираме една бъдеща евроатлантическа ориентация, придържайки се към приоритетите, които сме поели като страна-членка на Европейския съюз", обясни Цветанов.
Според Петър Москов пред двете политически партии стои нова задача - отстояване и възстановяване на проевропейското национално съгласие.
"Имаме консенсус в това, че ни управляват ориенталци, които късат пътя на България към Европа, към европейските правила и от произтичащите от тях европейски стандарти на живот", заяви Москов.
С тази цел ГЕРБ, ДСБ и СДС се обединяват, а опозиционните партии ще ги подкрепят. Според Москов целта, която ги обединява е надпартийна. "Искаме да бъдем европейци, но с европейски стандарти", заяви Цветанов.
Бъдещият национален щаб, който ще бъде формиран от партиите-членове на ЕНП ще организира и конкретните действия, които ще се обсъждат тепърва. "От тези действия на управляващите свят ще им се завие", добави Москов.
Бойкотът ще представлява като цяло демонстрация на отношението на десните към правителството и тройната коалиция като се започне от политическите лица на всички нива.
От ЕНП смятат още, че действията на националния щаб ще бъдат подкрепени и от представители на левите сили. "Такива индикации вече има, само управляващите не ги забелязват", каза евродепутатът Румяна Желева.
Предстои втора работна среща с участието и на СДС от 11 до 15 октомври тази година, след която се очаква и сините да подкрепят бойкота./БЛИЦ