Както БЛИЦ вече ви съобщи, руското посолство в България изрази своята загриженост относно изявлението на Министерството на външните работи на България във връзка с изложбата, посветена на 75-годишнината от „освобождението на Източна Европа от нацизма“, която ще бъде открита в Руския културно-информационен център на 9 септември.

„Изложбата, посветена на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма, която ще представим на 9 септември на уебсайта на нашия културен и информационен център, има за цел единствено да запознае българската общественост с архивни материали от руски хранилища. 

Много от тях бяха неизвестни или наскоро разсекретени. няма нищо общо с днешния български вътрешнополитически дискурс или отделни политически сили, следователно, ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията“, отбелязват от руското посолство в София

На своята страница във "Фейсбук" доскорошният зам.-национален председател на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира дипломатическия скандал между България и Русия като написа: "Утре започва новата сесия на българския парламент. Надявам се, че както всички парламентарни групи, така и българският президент, който ще направи изказване пред Народното събрание, ще подкрепят позицията на външното ни министерство".