От името на ПГ на ГЕРБ искам да се извиня за някои от личните нападки, които бяха направени към президента. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите по финалния доклад за работата на Временната комисия за проучване на процедурата за нов боен самолет, предаде агенция „Фокус“.
„Не трябва да допускаме от парламентарната трибуна да се говори за лични теми, свързани с личния живот на президента“, заяви той.

Във връзка с дебата за доклада на Временната комисия за изтребителите Цветан Цветанов коментира: „Когато се взимат важните политически решения трябва да бъдем истински и надежден партньор на НАТО. Оборудването трябва да отговаря на стандартите на НАТО“. „Убеден съм, че правилните решения ще вземем ние народните представители, след всичко, което свършиха колегите в комисията“, посочи той.

„Молбата ми е - нека да бъдем принципни, да не провокираме напрежението, което създава лош имидж на Народното събрание, призвани сме да защитаваме обществения интерес“, се обърна той към БСП