Аз съм средноаритметичен българин, който по-скоро е работил с сферата на предприемачеството, отколкото да се занимава с политика. Това заяви пред bTV собственикът на Исторически парк и соченият идеолог на партия "Величие" Ивелин Михайлов.

Той посочи, че не се счита за идеолог, защото „нищо ново не съм измислил до момента“.

Отрече и да е сциентолог. Проявил интерес към сциентологията заради методите им на обучение.

Попитан как се е зародила идеята за Исторически парк, той отговори: „Направих една грандиозна грешка при планирането – да подпомогна държавата и туризма“.

Имал желание да развива „неубиващ“ бизнес – нещо различно от развлеченията, където се разпространяват наркотици и други пороци.

По отношение на къщите в село Неофит Рилски Михайлов заяви, че цените варират от 2000 евро на квадрат до 4000 евро на квадрат. Къщите се правят „на зелено“, като клиентът плаща част от сумата предварително, а друга част – при издаването на къщата.

Водещата Цветанка Ризова продължи с подробния разпит на Михайлов за неговата дейност, като не пропусна да го попита дори за медальона и емблемата на тениската, които носеше в студиото.

По думите на Михайлов, партия „Величие“ е възникнала като местна партия на община Ветрино. След това хората в нея решили да минат на национално ниво.

„Марков дойде при мен, доведе ми го Йордан Камджалов диригентът. Дойдоха с желание нещо да се подобри в България. Първо не искахме да правим партия, не исках да ангажирам местното величие“, разказа той.

Михайлов им казал, че не иска да е политик, но ще ги подкрепи по всякакъв начин.

Той повтори думите си за заплахите на Николай Марков, че смъртта му няма да е геройска, а позорна.

„По време на кампанията не съм го видял едно кафе да си плати. Сега го виждам, че е с повече дрехи, може би депутатската заплата е повлияла“, заяви Михайлов по адрес на Марков.

Бизнесменът каза още, че е проверяван редовно от различни институции: „В МВР редовно ходя. Има сигнали. Имаше сигнал за паравоенни организации, за антиеворпейски вестник, че връзваме хора със свински опашки и правим граждански арести“.