Знаковата фигура в българската естрада Етиен Леви призна за драматичните дни, след като е влязъл в политиката. "Приключих с "Величие"! За мен тази партия е затворена книга.

Албена Пекова няма никакво право чрез медиите да прокламира лозунги да напускаме парламента", това каза пред в. "България Днес" депутатът и певец Етиен Леви в отговор на призива на шефката по документи на "Величие" Албена Пекова седем депутати, сред които Етиен Леви и Николай Марков, незабавно да напуснат Народното събрание (НС).

"Никога не съм се виждал очи в очи нито с Пекова, нито с Ивелин Михайлов, не съм разговарял дори с двамата", категоричен е Леви, който поясни, че на последната среща на партията в НДК отдалеч е зърнал Михайлов, като бизнесменът се е появил за малко на сбирката.

"Ние, изброените 7 души няма да напуснем парламента, защото не сме членове на "Величие". Ние сме избрани от гражданската квота на партията и само избирателите имат правото да поискат да напуснем парламента", отсича певецът и настоява, че на 100% той и останалите нарочени от Пекова депутати не са изменили на позициите си.

"Аз продължавам да твърдя, че съм чист пред съвестта си, че влязох с ясната мисъл, че участвам в нещо много стойностно и чисто, че съм избран мажоритарно от гражданската квота, а не от партия "Величие" за депутат", каза Леви.

Депутатът с огорчение призна, че се е наслушал на неприемливи обидни квалификации по свой адрес като "мръсно еврейско лайно", "скапан чифут" и други, откакто е в парламента, но "мръсотията, подкована от невежество и простащина, е разбираема".

"Аз съм нов в парламента, за мен той е свята институция, възпитан съм на уважение към него, а като попаднах вътре, видях един зоопарк, пълен с дюдюкания, подмятания и просташки манталитет."